Portfolio signature

Sokk után megkönnyebbülés – Itt az ideje francia részvényeket venni?

A három héttel ezelőtti Európai Parlamenti választást követően Emmanuel Macron francia elnök szavai sokkolták a piacokat. Az előrehozott választás bejelentésének hatására ütni kezdték a francia tőzsdét, különösen a bankok és közműcégek részvényei estek, de a francia kötvénypiac is megszenvedte az eseményeket. A befektetők úgy tűnik azonban, hogy hamar beárazták a legrosszabb forgatókönyvet Franciaországban, a hétvégi előrehozott választás első köre pedig ugyan a várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés győzelmével zárult, de a piaci szereplők elkezdtek bizakodni, hogy elkerülhető a legrosszabb forgatókönyv, ennek hatására pedig jelentős felpattanást láthatunk a francia piacon.

Emésztik a piacok az eredményeket

A várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés végzett az élen a franciaországi nemzetgyűlési választások vasárnapi első fordulójában. A piaci szereplők az elmúlt hetek eseményeit követően azonban mégis pozitívan fogadták az eredményeket, mivel a vártnál kisebb előnnyel nyertek Le Penék, ez pedig felerősíti az azzal kapcsolatos várakozásokat, hogy nem sikerült majd abszolút többséget szerezniük a francia parlamentben.

A kereskedés eddigi részében jelentős emelkedést láthattunk az európai tőzsdéken, a francia CAC index pedig mintegy 1,6%-kal került feljebb a kereskedési idő első felében azt követően, hogy az elmúlt hetekben igencsak nagy nyomás volt a francia eszközökön, különösen a bankrészvényeken.

cac040

Ami pedig a már említett a bankpapírokat illeti:

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés