Portfolio signature

Fél év alatt világverővé vált a magyar tőzsde

Portfolio
Miközben a világ több részén háború zajlik, a kamatszint globálisan magas, és az infláció felett korai lenne győzelmet hirdetni, addig a tőzsdék köszönik szépen, jól vannak. Nem is kicsit, hiszen a világ vezető részvényindexei közül több rekordszinteken járt az idei évben - épp ezért kiemelkedően jó eredmény, hogy a magyar BUX még egy ilyen erős mezőnyben is a világ egyik legjobban teljesítő részvényindexévé vált. Nem lehet közben panasz a nyersanyagokra sem, számos jó sztori egyedi sztorit tudtak megjátszani a befektetők, de a deviza- és a kriptopiacon érdemes volt óvatosnak lenni a megfelelő eszközök kiválasztásával, hiszen könnyen veszteségekbe futhattunk bele.

Eltelt az év első fele, és a tőzsdék teljesítményére eddig nem igazán lehet panasz. Az S&P 500 index 14,5 százalékot emelkedett év eleje óta, ami gyakorlatilag megegyezik az elmúlt 5 év átlagával (ha teljes éveket veszünk), hosszabb időtávokon pedig már a teljes éves átlaghozamot is bőven meghaladja az index teljesítménye. Európában is jól muzsikálnak a piacok, bár a francia választásokkal kapcsolatos piaci turbulencia nyomot hagyott az indexek teljesítményén. A féléves visszatekintés hazai szempontból legizgalmasabb pontja viszont mégis az,

hogy BUX index a világ egyik legjobban teljesítő részvényindexévé vált.

Eközben erős éve van a nyersanyagpiacnak is, ugyan a soft commodity szegmensben vannak mindkét irányba nagyobb árfolyamkilengést mutató termékek, az energiahordozóknál és a fémeknél határozott áremelkedés lászik. Jól jártak tovább azok a befektetők is, akik az amerikai hozamemelkedésre játszottak, viszont a devizapiacon érdemes volt odafigyelni, hiszen a dollárral szemben számos deviza veszített az értékéből.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés