Gigantikus megújuló erőmű épül a semmi közepén a sivatagban
Üzlet

Gigantikus megújuló erőmű épül a semmi közepén a sivatagban

Portfolio
Kína egyik legnagyobb energiacégének leányvállalata, a China Three Gorges Renewables Group bejelentette, hogy 80 milliárd jüant, azaz mintegy 11 milliárd dollárt fektet be nap- és szélerőműparkjainak bővítésébe. A projekt célja, hogy jelentős tiszta energia bázist hozzanak létre Kína belső területein - írta a Bloomberg.

A cég egy 16 gigawattos megújuló energiát és szenet integráló projektet épít Belső-Mongóliában, amelyhez egy 5 gigawattos energiatároló is társul. Összehasonlításképpen, ha Paks 2. elkészül, az új blokk 1,2 gigawattos teljesítménnyel fog bírni, azaz a kínai projekt több mint 13,3-szor nagyobb lesz.

Az új kínai projekt az északnyugati régióban Kína egyik legnagyobb energetikai csomópontja lesz. A beruházás része a kínai kormány nagyszabású tervének, amely 2030-ig 455 gigawattnyi sivatagi megújulóenergia-projektet építenek ki. Ebből Belső-Mongólia részesedése 135 gigawatt lesz. A China Three Gorges anyavállalata üzemelteti a világ legnagyobb vízenergia-projektjét is a Jangce folyónál.

Kína célja, hogy csökkentse szén-dioxid kibocsátását, és ennek érdekében hatalmas összegeket fordít megújuló energiaforrásokra. A projekt keretében a megújuló energiaforrások termelése a hálózati elérhetőségtől függ majd, míg a szénerőmű várhatóan 2027 júniusában kezdi meg működését.

Az ország jelenleg küzd azért, hogy minden tiszta energiát csatlakoztasson a villamosenergia-hálózathoz. Emiatt egyre inkább támaszkodik a szénre, hogy támogassa a szél- és napenergiát azokban az időszakokban, amikor ezek nem állnak rendelkezésre.

Címlapkép forrása: Getty Images A címlapkép illusztráció

RSM Blog

VIDA - egyelőre nincs megállapodás

A ViDA csomag (VAT in the Digital Age, azaz Áfa a Digitális Korban) tárgyalásának legfrissebb fejleménye, hogy az ECOFIN 2024. június 21-i ülésén Észtország nem értett egyet a Digitális Kor H

Holdblog

HOLD After Hours: Best of 2021

A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk, akik később kapcsolódtak be a HAH-ba, vagy csak megismerkedni szeretnének az adásainkkal,

Kiszámoló

Új vállalkozói számla: Binx

A Számlázz.hu csapata egy új pénzügyi szolgáltatást indított vállalkozásoknak. Online nyithatsz vállalkozói bankszámlát, indulásnak szinte költségmentesen, egyedül a Binxen kívüli utal

Holdblog

Hová tegyük a pénzt a szocho elől?

Tartós marad az átmenetiként bevezetett 13 százalékos szocho a kamatjövedelmekre. Persze mint minden alól, ez alól is létezik kivétel, erről kérdezték a HOLD szakemberét. A... The post Hová

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Hackertámadás érte a téli olimpia szervezőbizottságának gépeit