Távozik a MAVIR vezérigazgatója
Üzlet

Távozik a MAVIR vezérigazgatója

Portfolio
A MAVIR felügyelő bizottságának június 27-i, rendkívüli ülésén született döntés értelmében, június 28-ával, közös megegyezéssel távozik posztjáról Biczók András vezérigazgató - jelentette be a MAVIR. Június 28-tól a vezérigazgató feladatait Batta Gergő operatív vezérigazgató-helyettes veszi át.

A közlemény felidézi, hogy Biczók András napra pontosan öt éve lépett be a MAVIR-hoz. Ez idő alatt a MAVIR-nak, mint kritikus infrastruktúra üzemeltetőnek jelentős kihívásokkal kellett megküzdenie. Hivatalba lépése után néhány hónappal robbant be a koronavírus-járvány első hulláma.

A járványhelyzet teljes megszűnése előtt újabb kihívást jelentett az ukrán háború kirobbanása, ami miatt Ukrajna és Moldova az együttműködő európai rendszerrel történő vészhelyzeti szinkronizációját kellett hetek alatt megoldani.

Az ukrán háború következtében kialakult árválság érintette az energiapiacokat is, ami további kihívások elé állította a társaságot, beszerzési, likviditási és finanszírozási oldalról is egyaránt, azonban ezeket is sikerült megnyugtatóan kezelni.

Mindeközben rendkívül dinamikusan növekedett a magyarországi időjárásfüggő kapacitások nagyságrendje, néhány év alatt megháromszorozódtak az ipari napelem kapacitások, ami IT és infrastruktúra oldalon is jelentős volumenű fejlesztéseket tett és tesz szükségessé napjainkban is. A MAVIR idén és a következő években, csak az infrastruktúra fejlesztésére éves szinten több, mint 100 milliárd forintot kell, hogy fordítson, a termelői és fogyasztói igények rohamos növekedése okán.

Biczók András munkájának köszönhetően a MAVIR a változási folyamatokban meghatározó és újból vezető szerepet szerzett, az iparág vezető think-tank-jévé vált - emeli ki a társaság holnapján közzétett közlemény.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
energiacimlap