Beszakadt a H&M árfolyama, aggasztó hírt közölt a cég
Üzlet

Beszakadt a H&M árfolyama, aggasztó hírt közölt a cég

Portfolio
Nagyot esett ma H&M árfolyama, miután a vállalat a vártnál kisebb második negyedéves profitról számolt be és csalódást keltő előrejelzéssel szolgált - írta meg a CNBC.

Közel 13 zuhant ma a H&M árfolyama, miután a vállalat második negyedéves számai, illetve előrejelzése a várakozásokhoz képest kedvezőtlenebbül alakult.

h&m

A H&M üzemi eredménye március és május között 7,1 milliárd svéd korona volt, ami elmaradt az elemzők által várt 7,37 milliárd koronától. Bár az eredmény jobb volt a tavalyi év azonos időszakában elért 4,7 milliárd koronánál, ez nem volt elegendő ahhoz, hogy megnyugtassa a piacokat.

A vállalat közleményében kiemelte, hogy a rossz időjárás jelentős hatással volt a júniusi eladásokra, így helyi devizában számolva 6 százalékos csökkenésre számít az előző évhez képest.

Daniel Ervér vezérigazgató kijelentése további nyomást helyezett a H&M részvényárfolyamára, miután szerinte nehezebb lesz idén elérni a marzsok tekintetében kitűzött célokat.

"Továbbra is célunk, hogy a 2024-es teljes évre 10 százalékos operatív marzsot érjünk el. Az idei évben azonban ennek a szintnek az eléréséhez szükséges feltételek problémássá váltak, mivel úgy értékeljük, hogy a beszerzési költségeinket és az értékesítési bevételeinket befolyásoló külső tényezők - többek között az alapanyagárak és a devizahatás - az év második felében a vártnál negatívabb hatást gyakorolnak majd."

A cégvezér hozzátette, hogy a H&M folytatja beruházásait mind az online térben, mind pedig fizikai üzleteiben. A párizsi, milánói, berlini és stockholmi üzletek korszerűsítése következik azok után, hogy New Yorkban, Londonban és Tokióban már végrehajtották ezeket a fejlesztéseket.

A magasabb megélhetési költségek és a pandémia utáni költekezés lassulása komoly kihívást jelent mind az utcai divat-, mind pedig a luxuskiskereskedők számára. A hónap elején a Zara tulajdonosa, az Inditex arról számolt be, hogy az első negyedévben az előző évi növekedéshez képest lassult az értékesítés, bár májusban visszapattanást jelzett. Eközben egy újabb versenytárs is felbukkant: a kínai Shein fast fashion cég egyre nagyobb teret hódít Európában is.

Címlapkép forrása: Peter Dazeley/Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Dagad a botrány a Facebooknál: nagy büntetés lehet a vége