Portfolio signature

Megütötték az autógyártókat - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Szerda délutánra alaposan elromlott a hangulat az európai és a német piacon egyaránt, a befektetők főként az autógyártók részvényeiből menekülnek, miután az elmúlt órákban több olyan bejelentés is érkezett, ami elbizonytalanította a befektetőket.

A reggeli nyitást követően hamar jelentős, több mint 1 százalékos pluszba került a német DAX index, a kora délutáni órákra azonban igencsak elfogyott a lendület a német tőzsdén, és már 0,2 százalékos mínuszban van a DAX, az esés hátterében főként az autógyártók esése áll.

dax0626

A befektetőket most két dolog aggasztja főként:

Egyrészt, a Volkswagen bejelentette, hogy akár 5 milliárd eurót is befektethetnek az amerikai Rivianba. Első ránézésre a megállapodás előnyös lehet a cégnek, hiszen versenyképes szoftverhez és EV-technológiához juthat a kiélezett versenyben. A befektetőket azonban nem győzte meg az üzlet, akik az amerikai céggel közös vállalat költségei, illetve az azzal kapcsolatos bizonytalanságok miatt aggódnak.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés