Zwack: annyiszor állunk fel, ahányszor kell
Üzlet

Zwack: annyiszor állunk fel, ahányszor kell

Portfolio
Interjút adott az Indexnek Zwack Sándor. A beszélgetés során a Zwack Unicum igazgatósági elnöke beszélt a kezdetekről, valamint arról is hogy minek tudható be az, hogy az alapítócsalád 230 éve jelen van a vállalatban. Elmondta, hogy a kulcskérdés megtalálni az egyensúlyt a hagyományok és az innovációk között, emellett pedig a jövőről is szót ejtett.

Zwack Sándor a magyar üzleti környezetről elmondta, hogy nagyon nehéz volt az elmúlt öt év, de ez egész Európára igaz, és nem egy magyar sajátosság. Megtanulták, hogy a fogyasztói bizalom törékeny, és hogy a kereslet gyorsan meginghat. Hozzátette, hogy az időszak során a jó menedzsment felértékelődött, és elmondta, hogy gyors és hatékony döntéseiknek köszönhetően tudtak urai lenni a kialakult helyzetnek.

Elmondta, hogy ugyan a 2023-2024-es üzleti évben csökkent a cég árbevétele, de az erőfeszítések gyümölcsét igazán a következő időszak hozhatja meg, hiszen egyelőre stagnál a piac, de a gazdaság ciklikus.

Ezt követően pedig Zwack Sándor kiemelte, hogy kontrollálják a helyzetet, és

annyiszor állnak fel, ahányszor szükséges.

Arra a kérdésre, hogy hol lehet az egészséges arány a hagyományok őrzése és az innováció között, Zwack Sándor elmondta, hogy egy 230 éves márkánál kényesen figyelni kell erre az egyensúlyra. Elmondta, hogy az új generációt úgy kell megszólítani technológiai és termékfejlesztésekkel, hogy közben ne felejtsék el, hogy honnan jöttek. Például egy mangós Unicum nehezen lenne összeegyeztethető a Zwack DNS-ével.

A fogyasztói igényekkel kapcsolatban elmondta, hogy a szeszes italok piaca valóban változik,

de 0,0 százalékos Unicumot a közeljövőben még ne várjon senki a polcokon a közeljövőben,

a prémiumkategóriát viszont paradox módon éppen a napjainkat jellemző rengeteg bizonytalanság erősítik.

Arra a kérdésre, hogy melyek a Zwack legfontosabb piacai, Zwack Sándor elmondta, hogy hagyományosan Olaszország a legerősebb piac, amiben nagy szerepe van a család olasz kötődésének is. Kiemelte azonban, hogy nagyon feljött a román piac az utóbbi időben, és immáron a némettel vetekszik. Európán kívül pedig már az Egyesült Államokban és Kínában is számolni kell a céggel.

Zwack Sándor hozzátette, hogy nagy álma, hogy Dél-Amerikában is megvesse a lábát a cég, különösen Brazíliában és Argentínában, ahol jelentős német kolónia él és az olasz gyökerek is ismertek.

A globális térnyeréshez azonban ki kellene részben szervezni a termelést, Dél-Amerika pedig egy jó irány lehet.

Zwack ezt követően a tőzsdei jelenlétről is beszélt, elmondta, hogy a BÉT-re lépést a mai napig jó döntésnek tartja, hiszen a legfontosabb a transzparencia a cég életében.

A hosszú távú tervekkel kapcsolatban elmondta, hogy a környezettudatosság kulcstényező, és tovább szeretnének fejlődni ebben az irányban. Továbbá kardinális jelentőségű a hazai erős piacvezető pozíció megtartása, és az exportpiacok bővítése. Emellett azt is kiemelte, hogy a termékfejlesztés dinamikájában egy lépéssel a piac előtt jár a Zwack.

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

RSM Blog

VIDA - egyelőre nincs megállapodás

A ViDA csomag (VAT in the Digital Age, azaz Áfa a Digitális Korban) tárgyalásának legfrissebb fejleménye, hogy az ECOFIN 2024. június 21-i ülésén Észtország nem értett egyet a Digitális Kor H

Holdblog

HOLD After Hours: Best of 2021

A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk, akik később kapcsolódtak be a HAH-ba, vagy csak megismerkedni szeretnének az adásainkkal,

Kiszámoló

Új vállalkozói számla: Binx

A Számlázz.hu csapata egy új pénzügyi szolgáltatást indított vállalkozásoknak. Online nyithatsz vállalkozói bankszámlát, indulásnak szinte költségmentesen, egyedül a Binxen kívüli utal

Holdblog

Hová tegyük a pénzt a szocho elől?

Tartós marad az átmenetiként bevezetett 13 százalékos szocho a kamatjövedelmekre. Persze mint minden alól, ez alól is létezik kivétel, erről kérdezték a HOLD szakemberét. A... The post Hová

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ítéletet mondtak Magyarország felett: ha akarnánk, se lehetne eurónk még hosszú évekig

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
elemzo tozsde reszveny