Ősszel érkezik Magyarországra az újabb kínai autó
Üzlet

Ősszel érkezik Magyarországra az újabb kínai autó

Portfolio
Szeptembertől lesz kapható Magyarországon a Chery kínai autógyártó Omoda 5 modellje – jelentették be a márka hazai importőrének, a Genius Automotive Europe Kft. mai sajtótájékoztatóján. Az 1,6-os benzines crossover alapfelszereltségének ára 10 millió forint lesz. A modell elektromos verziója várhatóan novembertől lesz elérhető a hazai szalonokban.

Az Omoda 5 szeptembertől lesz elérhető fővárosi és nagyobb vidéki városokban egyaránt. Az importőr céget, a Genius Automotive Europe Kft.-t a Hovány Kft. és a Petrányi Autó Kft. alapította, így természetesen a tulajdonosok márkakereskedéseiben is elérhető lesz a modell.

Az Omoda 5 gyártójáról, az 1997-ben létrejött kínai Chery vállalatról Goldberger Mária, a Genius Automotive Europe Kft. ügyvezetője elmondta:

a cég Kína legnagyobb autóexportőrének számít.

Tavaly közel 1,9 millió autót adott el, ami az előző évhez képest több mint 50%-os növekedést jelent. A cég több mint 80 országba exportálja autóit, a tavalyi kivitele több mint 900 ezer darabot tett ki. A vállalatnak Európában, Barcelonában van gyártó üzeme, illetve Németországban fejlesztő központja. Kínán kívül 10 összeszerelő üzemmel rendelkezik a vállalat.

Miután a cég idéntől Barcelonában európai gyártó üzemmel rendelkezik (egy meglévő gyárat vettek meg), így a kínai e-autókra kivetett európai uniós vám a barcelonai gyártás miatt kevésbé érinti majd a céget – emelte ki az ügyvezető.

A kínai autógyártók közül az első vállalatnak számíthat, amely gyártást tud elindítani Európában

– tette hozzá.

omoda_1
Omoda 5 (Fotó: Genius Automotive Europe Kft.)

A hazai szalonokban szeptembertől elérhető benzines, hétsebességes automata váltós Omoda 5 1,6-os motorral rendelkezik, amihez 7,4 literes fogyasztást ígérnek. Az autóhoz 7 éves, 150 ezer kilométeres garancia jár.

Az alapfelszereltség bevezető ára 10 millió forint, míg a prémium felszereltségé 12 millió forint lesz.

A tisztán elektromos változat várhatóan novembertől lesz kapható Magyarországon, amely egy töltéssel akár 430 km hatótávra lesz képes.

Címlapkép forrása: Portfolio

RSM Blog

VIDA - egyelőre nincs megállapodás

A ViDA csomag (VAT in the Digital Age, azaz Áfa a Digitális Korban) tárgyalásának legfrissebb fejleménye, hogy az ECOFIN 2024. június 21-i ülésén Észtország nem értett egyet a Digitális Kor H

Holdblog

HOLD After Hours: Best of 2021

A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk, akik később kapcsolódtak be a HAH-ba, vagy csak megismerkedni szeretnének az adásainkkal,

Kiszámoló

Új vállalkozói számla: Binx

A Számlázz.hu csapata egy új pénzügyi szolgáltatást indított vállalkozásoknak. Online nyithatsz vállalkozói bankszámlát, indulásnak szinte költségmentesen, egyedül a Binxen kívüli utal

Holdblog

Hová tegyük a pénzt a szocho elől?

Tartós marad az átmenetiként bevezetett 13 százalékos szocho a kamatjövedelmekre. Persze mint minden alól, ez alól is létezik kivétel, erről kérdezték a HOLD szakemberét. A... The post Hová

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ítéletet mondtak Magyarország felett: ha akarnánk, se lehetne eurónk még hosszú évekig

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
elemzo tozsde reszveny