Portfolio signature

Ez még csak az esés kezdete, vagy egy soha vissza nem térő alkalom? Mi történik az Nvidiával?

Portfolio
Múlt héten újabb történelmi csúcsra ralizott az Nvidia árfolyama, a vállalat pedig rövid időre le is taszította a trónról a Microsoftot a világ legértékesebb vállalatainak listáján. Az öröm azonban nem tartott sokáig, hiszen csütörtök délután óta esik az Nvidia, éppen ezért megnéztük, hogy mi áll a mostani lefordulás mögött, valamint azt is, hogy milyen lehetőségeket tartogathat a befektetők számára az elmúlt napokban látott esés.

Lefordult az Nvidia

Az Nvidia árfolyamát a kiemelkedő negyedéves számok mellett a júniusi felaprózás is hajtotta. Ennek eredményeként múlt hét csütörtökön új, 140 dolláros szintre raliztak a vállalat részvényei, mellyel rövid időre az Nvidia vált a világ legértékesebb cégévé. Viszonyításképpen a cég piaci kapitalizációja egy évvel ezelőtt még alig érte el az 1000 milliárd dolláros szintet.

mcap0624

A csütörtöki csúcs elérés óta azonban alig két nap alatt már több mint 10 százalékot esett a papír, ráadásul különösebb hír nélkül, az azonban elmondható, hogy az idei több mint 150 százalékos rali után már időszerű volt egy korrekció.

nvidia0624

A vállalat kapcsán egyébként az elmúlt hetekben már több figyelmeztetés is érkezett, hogy a vállalat értéke kis idő alatt nőt túl nagyra, egyesek pedig már a 2000-es évek elején látott Dotcom lufihoz hasonlították a látottakat. Azonban fontos kiemelni, hogy amíg akkor a kockázatos adósságfelvétel állt a lufi kidurranása mögött, addig ezúttal szó sincs hasonlóról, hiszen a mesterséges intelligencia verseny a legjobban finanszírozott cégek között zajlik.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés