Vlagyimir Putyin: Moszkva NATO-tagokkal is kész tárgyalni az eurázsiai biztonságról
Üzlet

Vlagyimir Putyin: Moszkva NATO-tagokkal is kész tárgyalni az eurázsiai biztonságról

MTI
Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor pénteken Moszkvában tisztiiskolák végzőseivel találkozott.

"Készen állunk e kulcsfontosságú, létfontosságú kérdések széles körű nemzetközi megvitatására mind a Sanghaji Együttműködési Szervezet, a Független Államok Közössége, az Eurázsiai Gazdasági Unió, a BRICS és más nemzetközi szövetségek között, a többi között az európai és NATO-tagállamokkal is" - mondta Putyin, hozzátéve, hogy "Majd akkor, amikor készen állnak rá".

Putyin múlt pénteken a moszkvai külügyminisztériumban időszerűnek nevezte a kollektív biztonság garanciáinak megvitatását Eurázsiában. Szükségesnek nevezte a régión kívüli katonai erők ottani jelenlétének megszüntetését.

Az elnök hangsúlyozta akkor: Oroszország abban érdekelt, hogy az ENSZ-ben komoly párbeszéd alakuljon ki egy oszthatatlan biztonsági rendszer megteremtéséről.

A katonai felsőoktatási intézmények végzőseivel megtartott most pénteki találkozóján Putyin arra is kitért, hogy Oroszország tovább fogja fejleszteni nukleáris triádját, amely szerinte szavatolja a hadászati elrettentést és a világ erőegyensúlyának megőrzését.

Prioritásnak nevezte az ukrajnai háborúban részt vevő katonák támogatását. A csapatok és fegyverek irányítási rendszerének, valamint a harci kiképzés hatékonyságának és minőségének javítását ígérte, valamint a baráti államok részvételével megtartandó hadgyakorlatokat.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

Ingyen wifi az Unió területén

Az itbusiness írt az Unióban elérhető ingyen wifiről, amit már öt éve építgetnek az egész Unióban. Az önkormányzatok pályázhatnak pénzre (itt), amit  a wifi kiépítésére és üzemeltet

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eb 2024: itt egy rossz hír a magyar válogatott továbbjutási esélyeiről

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
reszveny tőzsde arfolyam euro