Menetel a felszámolás felé a Tesla-rivális, marakodnak a hitelezők
Üzlet

Menetel a felszámolás felé a Tesla-rivális, marakodnak a hitelezők

Portfolio
A felszámolás felé tart az elektromos autókat gyártó startup, a Fisker, amely hétfőn kért csődvédelmet - írja a Reuters.

A kaliforniai székhelyű Fisker hétfőn Delaware államban csődvédelmet kért, miután az Ocean SUV-ok gyártásának felfuttatása felélte készpénztartalékait. Bár eredetileg további finanszírozást keresett és a "csökkentett tevékenység" folytatását tervezte, jelenleg nem számít a cég arra, hogy képes lesz finanszírozást szerezni - mondta Brian Resnick, a Fisker ügyvédje a bírósági meghallgatáson.

A Reuters értesülései szerint a vállalat felszámolást tervez. A 4300 járműből álló flottára már előzetes megállapodást kötöttek egy vevővel.

A Henrik Fisker autótervező által alapított cég soha nem volt nyereséges. 2023-ban mintegy 273 millió dollár bevételt ért el, miközben nettó vesztesége 940 millió dollár volt.

A Fisker több mint 850 millió dollárral tartozik két kötvénytulajdonosi csoportnak. A nagyobb csoport ügyvédei azzal vádolták a Heights Capital Management által vezetett kisebbségi csoportot, hogy novemberben egy "gyanús" tranzakció révén átvették a Fisker adósságának ellenőrzését. "Gyakorlatilag az egész üzletet átadták a Heightsnak" - mondta Alex Lees, a többi kötvénytulajdonos ügyvédje Horan bírónak. Lees szerint már novemberben csődöt kellett volna jelentenie a vállalatnak. Csoportja meg kívánja támadni azt a novemberi megállapodást is, amely során a Heights került előtérbe visszafizetéskor. A várható flottaeladás csak töredékét fedezné a Heights 185 millió dolláros adósságának, ez kevés reményt hagyna más hitelezők számára.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

SPB Blog

Új certifikát akár évi 10%-os hozammal!

Gyors befektetés 100%-os tőkevédelemmel! Bemutatjuk az új Fast Trigger certifikátot, amelynek a legnagyobb előnye a rövid időn belüli magas hozam lehetősége. Ha a mögöttes eszközök mindöss

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
katód