Betiltotta a Kaspersky-termékek értékesítését az Egyesült Államokban
Üzlet

Betiltotta a Kaspersky-termékek értékesítését az Egyesült Államokban

MTI
|
Portfolio
Az amerikai kereskedelmi minisztérium betiltja a Kaspersky Lab Inc.-nek, az orosz víruskereső szoftvereket gyártó Kaspersky Egyesült Államokban bejegyzett leányvállalatának, hogy értékesítse szoftvereit az Egyesült Államok területén. Az intézkedés július 20-án lép életbe és szeptember 29-étől tilos a cégnek új biztonsági frissítéseket kiadnia korábbi ügyfeleinek.

A minisztérium szerint a hosszas vizsgálat alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a Kaspersky további tevékenysége az Egyesült Államokban nemzetbiztonsági kockázatot jelent, tekintettel az orosz kormány támadó kiberképességeire, valamint arra a képességére, hogy befolyásolja vagy irányítsa a Kaspersky műveleteit.

A minisztérium azt javasolja a Kaspersky szoftvert használó magánszemélyeknek és vállalatokat, hogy válasszanak új céget, hogy elejét vegyék személyes vagy más érzékeny adatok kiszivárgásának kiberbiztonsági lefedettség esetleges hiánya miatt. A meglévő Kaspersky-termékeket és -szolgáltatásokat továbbra is használó vállalatokat és magánszemélyeket nem sújtja semmilyen szankció, de vállalniuk kell az így keletkező kockázatokat - áll az amerikai minisztériumi közleményben.

Gina Raimondo kereskedelmi miniszter az üggyel kapcsolatban hangsúlyozta: Oroszország újra és újra megmutatta, hogy megvan a képessége és szándéka arra, hogy kihasználják az orosz vállalatokat, például a Kaspersky Labot, hogy érzékeny amerikai információkat gyűjtsenek, ezért továbbra is minden rendelkezésre álló eszközt felhasználnak az Egyesült Államok nemzetbiztonságának védelme érdekében.

A tilalomra reagálva a Kaspersky szóvivője azt mondta, hogy a vállalat szerint az amerikai kereskedelmi minisztérium a jelenlegi geopolitikai légkör és elméleti aggályok alapján hozta meg döntését, nem pedig a Kaspersky termékeinek és szolgáltatásainak átfogó értékelése alapján. Hozzátette: a társaság minden jogi lehetőséget fölhasznál arra, hogy fenntarthassa működését és kapcsolatait.

A Kaspersky a kiberbiztonsági iparág egyik népszerű vírusirtó szoftvergyártója, moszkvai székhellyel rendelkezik, és egy korábbi orosz hírszerző tiszt, Eugene Kaspersky alapította. A Trump-kormányzat már kitiltotta a Kasperskyt a kormányzati rendszerekből, és 2017-ben és 2018-ban számos vállalatot figyelmeztetett, hogy ne használják a szoftvert. A Kaspersky az évek során következetesen tagadta a szabálysértéseket vagy bármilyen titkos partnerséget az orosz hírszerzéssel.

SPB Blog

Új certifikát akár évi 10%-os hozammal!

Gyors befektetés 100%-os tőkevédelemmel! Bemutatjuk az új Fast Trigger certifikátot, amelynek a legnagyobb előnye a rövid időn belüli magas hozam lehetősége. Ha a mögöttes eszközök mindöss

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1196086986