A gyerekek adatvédelme miatt perelné az USA a TikTokot
Üzlet

A gyerekek adatvédelme miatt perelné az USA a TikTokot

Portfolio
Az amerikai igazságügyi minisztérium hamarosan pert indít a népszerű közösségi média platform, a TikTok ellen, ám ezúttal nem a felnőtt felhasználók adatvédelmi jogainak megsértésére összpontosítanak, hanem a gyermekek adatvédelmi jogaira - értesült egy bennfentes forrás a Reuters információi szerint.

Az Amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) már korábban is vizsgálta a TikTok és anyavállalata, a ByteDance esetleges jogsértéseit. Kedden az FTC hivatalosan is átadta az ügyet az igazságügyi minisztériumnak. A Reuters már 2020-ban beszámolt arról, hogy mind az FTC, mind pedig az igazságügyi minisztérium vizsgálja azt az állítást, miszerint a TikTok nem tartotta be a gyermekek magánéletének védelmét célzó 2019-es megállapodást.

A TikTok határozottan visszautasította az FTC állításait és csalódottságát fejezte ki a per miatt. "Határozottan nem értünk egyet ezekkel az állításokkal" - nyilatkozta a vállalat.

Fontos megjegyezni, hogy ez a vizsgálat különálló attól a kongresszusban jelenleg is zajló vitától, amely arra vonatkozik, hogy vajon hozzáférhet-e jogosulatlanul a kínai kormányzat 170 millió amerikai felhasználó adataihoz. A TikTok ezt szintén tagadja.

A helyzet tovább bonyolódik egy áprilisban elfogadott törvény miatt, amely előírja, hogy ha a ByteDance nem adja el január 19-ig amerikai eszközeit, akkor tilalomra számíthat. A ByteDance csütörtökön kijelentette: bírósági beavatkozás nélkül elkerülhetetlen lenne a tiltás. Hozzátették: "az eladás technológiaiilag, kereskedelmileg és jogilag nem lehetséges".

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Ingyen wifi az Unió területén

Az itbusiness írt az Unióban elérhető ingyen wifiről, amit már öt éve építgetnek az egész Unióban. Az önkormányzatok pályázhatnak pénzre (itt), amit  a wifi kiépítésére és üzemeltet

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eb 2024: itt egy rossz hír a magyar válogatott továbbjutási esélyeiről

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
reszveny tőzsde arfolyam euro