Itt van 3 részvény, amiről a Goldman Sachs szerint nem érdemes lemaradni
Üzlet

Itt van 3 részvény, amiről a Goldman Sachs szerint nem érdemes lemaradni

Portfolio
A Goldman Sachs frissítette a globális "Conviction List" nevű toplistáját, amelyen vételi szempontból izgalmas részvényeket gyűjtenek össze. A három új tag az Elite Material, a Thai Oil és a Signify, amelyek a Goldman elemzése szerint legalább 40 százalékos felértékelődési potenciállal rendelkeznek.

A Goldman Sachs frissítette a vételi szempontból érdekes részvényeket tartalmazó toplistáját, amely néhány új taggal bővült, míg mások lekerültek róla. A "Conviction List - Directors' Cut" nevű lista célja, hogy a befektetők számára egy aktívan és rendszeresen felülvizsgált, 15-25 vételi minősítésű részvényt tartalmazó válogatást kínáljon. A részvényeket a bank belső bizottsága által kijelölt csoport választja ki az egyes régiókra vonatkozóan.

A listára frissen felkerült egyik név az Elite Material nevű tajvani elektronikus alkatrészgyártó vállalat. Az elemzők szerint az Elite Material egy olyan mesterséges intelligencia területén tevékenykedő vállalat, amelyet alábecsül a piac. A vállalat jelentős piaci részesedéssel rendelkezik az AI-alapú PC-k, szerverek és okostelefonok területén. Az cég vezető szereplő a csúcskategóriás/nagysebességű CCL (Copper Clad Laminate - rézzel bevont laminátum) gyártásában, amelyet többek között AI szerverekben használnak. Annak ellenére, hogy termékeinek ára mintegy 20 százalékkal magasabb, mint versenytársaié, a cég globális piaci részesedése meghaladja a 40 százalékot - jegyezi meg a Goldman Sachs elemzője. Az Elite Material részvényeivel a tajvani tőzsdén kereskednek, valamint megtalálhatóak a SmartETFs Asia Pacific Dividend Builder ETF-ben.

A Goldman Sachs 685 új tajvani dollár célárat adott meg a részvényre, ami a 48 százalékos felértékelődési potenciált feltételez a csütörtöki 462,5-ös záróárhoz képest.

elitemate0620

A Thai Oil kőolaj-finomító vállalat is felkerült a listára erős cash flow-termelése, csökkenő capex intenzitása, valamint javuló eredménytermelő képessége miatt. A Goldman Sachs kiemelte, hogy a vállalat fenntartható üzemanyagot előállító Clean Fuel projektje 45 százalékos kapacitásnövekedést és hordónként 40 százalékos EBITDA-marzsot érhet el. Ez átlagosan évi 37 százalékos EBITDA-növekedést jelenthet 2024 és 2026 között - tették hozzá. A Thai Oil - amely a thaiföldi állami tulajdonú PTT Public Company leányvállalata - a thaiföldi tőzsdén jegyzett, de a Nasdaq-on is elérhető amerikai letéti jegyként (ADR).

A Goldman 75 thai baht (2,04 dollár) célárfolyamot tart fenn a részvényre, ami 44 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

thaioil0620

A holland Signify világítástechnikai vállalat is helyet kapott a listán. A cég korábban Philips Lighting néven futott, majd a Philips-ből való kiválással jött létre. A részvény sztorija, hogy a Signify potenciálisan az egyik nagy haszonélvezője lesz az európai építőipari ágazat fellendülésének, hiszen ez a szegmens a vállalat legnagyobb végpiaca, mintegy 76 százalékos súllyal. A Goldman azt írja, hogy a végpiaci készletcsökkenés mélypontot érhet el, és a cég marzsai ezzel párhuzamosan elkezdhetnek gyorsulni. A Signify részvényeivel az amszterdami tőzsdén és ADR-ként a Nasdaq-on kereskednek.

A Goldman Sachs célára 38 euró, ami 64,4 százalékkal magasabb, mint a szerdai záróár.

signify0620

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde