Portfolio signature

Óriási botrány az Adidasnál – Mi lesz ennek a vége?

Portfolio
Csúnyán megütötték az Adidas részvényeit, miután a hétvégén kiszivárgott hírek szerint több vezető is kenőpénzt fogadhatott el a cég kínai leányvállalatánál. A kirobbant botrányt követően a befektetők is aggódnak, éppen ezért megnéztük, hogy hogyan néz ki a technikai kép az Adidas esetében, és azt is, hogy meddig eshet még az árfolyam.
Signature-előfizetőként ingyenesen részt vehetsz a Portfolio klubeseményén, amelyen szakértők beszélnek a forint kilátásairól, gyengülésének okairól. Az esemény végén Te is kérdezheted a közgazdászokat. Élj a lehetőséggel:

A vádak szerint az Adidas munkatársai külső szolgáltatóktól fogadtak el kenőpénzt. Egy újabb, másik részlegnél dolgozó magas rangú vállalatvezetőt pedig azzal vádolnak, hogy milliókat kapott készpénzben, illetve különböző tárgyakat, ingatlanokat kapott a cég beszállítóitól.

Kína az Adidas legfontosabb piaca, így nem meglepő, hogy a befektetők körében is komoly aggodalmat keltettek a hétvégén napvilágot látott események: az Adidas árfolyama már 4,2 százalékot esett hétfőn, ekkora esésre pedig egészen január óta nem volt példa a vállalatnál.

adidas0617

Ami a technikai képet illeti, elmondható, hogy a mostani eséssel az Adidas árfolyama kiesett abból a 220 és 233 euró közötti sávból, melyben április óta mozgott a jegyzés.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés