Előfizetői tartalom

Ismert számítástechnikai startup lép tőzsdére

Portfolio
Kedden kezdődik meg a kereskedés a londoni tőzsdén a brit számítástechnikai startup, a Raspberry Pi részvényeivel. A bevezetéstől a cég azt reméli, hogy képesek lesznek elérni a kitűzött 166 millió fontos összeget összegyűjteni. Az elemzők szerint a londoni tőzsde is profitálhat a keddi IPO-ból, ugyanis a technológiai cégek rendre más európai országokban vagy Amerikában léptek tőzsdére a közelmúltban - írja a CNBC.

Eben Upton vezérigazgató 2012-ben alapította meg a Raspberry Pi-t azzal a céllal, hogy elérhetőbbé tegye a számítástechnikát a fiatalok számára. Bár kezdetben főként hobbisták körében volt népszerű, mára az eladott termékek 72 százaléka az ipari piacra kerül. A Raspberry Pi egy egylapkás számítógépeket gyártó vállalat. Az egylapkás számítógép olyan eszköz, amelyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés