Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: Magyarországot is érintő távközlési felvásárlás kivizsgálásába kezd az Európai Bizottság

Portfolio
Az Európai Bizottság a jövő héten elindítja azt a hivatalos vizsgálatot, amely magyarországi, bulgáriai, szerbiai és szlovákiai távközlési eszközök felvásárlását célozta - tudta meg a Financial Times az ügyet ismerő három forrástól. A lépés azért jelentős, mert ez az első alkalom, hogy a brüsszeli testület él a friss felhatalmazásával, amely külföldi állami támogatások vizsgálatával kapcsolatos, és a jelek szerint most az Egyesült Arab Emírségek kormányának többségi tulajdonában álló felvásárló áll a célkeresztben, amely tavaly 2,2 milliárd euróért felvásárolta a cseh PPF csoportot.

A lap szerint az ügy hátterében az áll, hogy a Bizottság gyanúja szerint az Egyesült Arab Emírségek kormányának többségi tulajdonában lévő e& (korábban Etisalat) állami támogatást kapott az üzlet megkötéséhez. Bár a nemzeti versenyszabályozók már jóváhagyták az üzletet, Brüsszel most részletes vizsgálatot indít. A Bizottság aggályosnak tartja, hogy az Abu Dhabi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés