Portfolio signature

Hamarosan jön az adat, ami mindent boríthat a tőzsdéken!

Portfolio
Magyar idő szerint 14 óra 30 perckor érkeznek a legfrissebb, májusi munkaerőpiaci adatok az Egyesült Államokból. A múltbeli adatok azt jelzik, hogy a gazdaság a vártnál jobban lassul, így egy vártnál erősebb adat a mai napon sok mindent boríthat a tőzsdéken, és csúnyán átírhatja a szeptemberi kamatvágással kapcsolatos várakozásokat is. Egy biztos, ezúttal is nagy mozgásokra számíthatunk a tőzsdéken és a dollár piacán egyaránt.

Jön az adat

Az előzetes várakozások szerint májusban 190 ezer fővel nőhetett a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban, ami némiképp magasabb az áprilisi 175 ezerhez képest.

A legutóbbi alkalommal különösen a munkanélküliségi ráta okozott meglepetéseket: a 3,7 százalékos várakozásokhoz képest 3,9 százalékos volt a munkanélküliség áprilisban, ami megegyezik a májusra vonatkozó várakozásokkal.

Egy hónapja a foglalkoztatottsági adatok hozták el a fordulatot a tőzsdékre: ennek, és részben az Nvidia emelkedésének köszönhetően pedig történelmi csúcsszintekről várják a tőzsdék a mai közlést.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés