Előfizetői tartalom

Kijött a hét adata, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Portfolio
Megérkezett az amerikai mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak létszámának változása és az átlagbérek alakulása - a fontos munkaerőpiaci adatok sokat elárulnak az amerikai gazdaság jelenlegi állapotáról, és jelzés értékkel bírhatnak a jövőbeli kamatpolitika tekintetében. Az adatok összességében felemásak lettek - bár inkább az erős munkaerőpiacról tanúskodnak -, ugyanis a foglalkoztatottak és a munkanélküliek száma is emelkedett. Markáns reakciót láthatunk a piacon, a dollár nagyot erősödött, mivel csökkent a kamatvágás esélye a tengerentúlon, ezzel párhuzamosan nagyot esett az arany árfolyama, miközben lefordultak az európai tőzsdék, Amerikában pedig egyelőre kisebb esést láthatunk.

2024. június 07. 22:03 Megosztás Kicsit csökkentek az amerikai indexek Az S&P 500 pénteken új rekordmagas szint közelében mozgott, és a vártnál erősebb munkahelyi jelentés ellenére is emelkedéssel zárta a hetet. Az index 0,08%-kal csökkent, miután...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés