Előfizetői tartalom

Nem adjuk fel az oroszokkal a gázvásárlási megállapodást – üzente Szentpétervárról Szijjártó Péter

Portfolio
Alig egy nappal azután, hogy Azerbajdzsánban történelminek nevezett gázpiaci megállapodást jelentett be Szijjártó Péter, azt hangsúlyozta a Szentpétervári Gazdasági Fórum csütörtök reggeli programján, hogy a nyomás ellenére se adja fel Magyarország az oroszokkal a gázvásárlási együttműködést – tudósított a Reuters. Frissítés! Később befutott a tárca közleménye is az elhangzottakról. Közben a magyar külgazdasági és külügyminiszter az orosz állami hírügynökségnek jelentette be, hogy Magyarország is részt vesz a június közepi svájci békekonferencián, igaz oda Oroszországot meg se hívták. Szijjártó ma még a Roszatom felsővezetésével is tárgyal a szentpétervári eseményen, ahogy az tegnap kiszivárgott.

Nem hagyunk fel az orosz gázvásárlással A magyar tárcavezető a szentpétervári konferencián többek között azt emelte ki: szüksége van Magyarországnak az energiaszállítások terén az együttműködésre Oroszországgal, és bár nyomás alatt van az ország, de nem hagy fel az orosz gázvásárlással, hiszen elégedett a jelenlegi szállítási együttműködés kereteivel. Amint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés