FONTOS Európa legrosszabb rémálma válhat valóra Donald Trumppal – Tényleg Kamala Harris maradt a kontinens utolsó reménysége?
 
Portfolio signature

Megkérdeztük a profi befektetőket: ez vár a forintra és a magyar tőzsdére

Portfolio
Május végén történelmi csúcsot döntött a BUX index, de így is lemaradó volt a magyar tőzsde a hónap egészét tekintve az irányadó európai és amerikai indexek mögött. Június elején ismét megkérdeztük havi rendszeres felmérésünkben a hazai alapkezelőket, hogy milyenek a kilátások a BUX és a forint piacán, és hogy melyek a kedvenc részvényeik és a legkevésbé kedvelt papírjaik a magyar tőzsdén.

Közel ott fejezte be a májust a BUX, ahol elkezdte, de nem volt teljesen eseménytelen a hónap a magyar tőzsdén, május végén ugyanis 70 ezer pont fölé emelkedett a BUX, és ezzel új történelmi csúcsot állított fel. Az irányadó amerikai és nyugat-európai részvénypiacok kisebb emelkedésekkel zárták a májust, a DAX 3 százalékkal, az S&P 500 pedig 5 százalékkal került feljebb. Havi rendszeres felmérésünkben június elején ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy mit gondolnak a magyar tőzsde kilátásairól, melyek a kedvenc részvényeik, és mit várnak a forintpiacon.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A júniusi felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Apelso Capital Befektetési Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Eurizon Asset Management, Gránit Alapkezelő, Hold Alapkezelő, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

Mi várható a magyar tőzsdén?

A BUX index esetén három hónapos időtávon szinte minden válaszadó legfeljebb 5 százalékos elmozdulást vár, aki nagyobb mozgásra számít, az is inkább optimista. Egyéves időtávon nagyobb a megosztottság, van, aki komolyabb csökkenést, és van, aki 15 százalékot meghaladó emelkedést vár. A válaszadók döntő többsége, mintegy kétharmada 5 és 15 százalék közötti emelkedést prognosztizál a BUX indexre a következő 12 hónapra.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mit várnak a magyar tőzsdén a hazai alapkezelők?
  • Melyek a kedvenc részvényeik, és a legkevésbé kedvelt papírjaik?
  • Kilátások a forint piacán.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés