Előfizetői tartalom

Kiderült: több osztalékot vett ki az állam az MVM-ből a rekordnyereség láttán, mint korábban tudtuk

A tavaly rekordszintűre ugrott adózott eredmény láttán a magyar állam végül nem 309, hanem 324 milliárd forintos osztalékot vett ki az MVM Zrt.-ből a 2023-as üzleti év alapján, a plusz 15 milliárd forintos osztalékot június végéig kell befizetnie az államkasszába a cégnek, igaz még ezután is marad neki 178 milliárd forint eredménytartaléka, ami számos célra kapóra jöhet – derült ki a Portfolio vizsgálatából, illetve az MVM sajtóválaszából.

A napokban bukkant fel az MVM befektetőknek szóló aloldalán a 2023-as konszolidált, tehát a több, mint 100 cégből álló vállalatcsoport együttes teljesítményét (MVM Csoport) bemutató pénzügyi beszámoló prezentációja, és részletes adatbázisa. Ennek apropóján arról érdeklődtünk az MVM-nél, hogy a 309 milliárd forintos, tavaly november végén bejelentett osztalékelőleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés