Előfizetői tartalom

Új szupergyors AI-chipet jelentett be az AMD, felveszik a versenyt az Nvidiával

Portfolio
Az AMD chipgyártó hétfőn bemutatta legújabb mesterséges intelligencia processzorait, és bejelentette, hogy a következő két év során továbbfejleszti az AI-chipjeit, amellyel az iparágvezető Nvidia kihívója kíván lenni. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt!

A tajpeji Computex technológiai kiállításon Lisa Su, az AMD vezérigazgatója bemutatta az MI325X chipjét, amely a tervek szerint 2024 negyedik negyedévében lesz elérhető. A generatív mesterséges intelligenciaprogramok kifejlesztéséért folytatott verseny miatt az ilyen összetett alkalmazásokat támogatni képes AI-adatközpontokban használt fejlett chipek iránt óriási a kereslet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés