Portfolio signature

Még csak most jöhet igazán lendületbe a Wizz Air?

Nagyot fordult a világ pár nap alatt a Wizz Air részvényeivel: amíg az előző hónapokban az izraeli események, a kapacitáskiesés, valamint a nyári jegyárak várható alakulása aggasztotta a befektetőket, addig a május végén közzétett gyorsjelentés óta megállíthatatlanul szárnyalnak a légitársaság papírjai. Éppen ezért megnéztük, hogy hogyan mutat jelenleg a technikai kép a Wizz Air esetében, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy meddig emelkedhetnek a cég részvényei.

Májusban egészen január óta nem látott szinten is volt már a Wizz Air árfolyama, a hónap végén közzétett gyorsjelentést követően azonban alig több mint egy hét alatt már közel 25 százalékot raliztak a cég papírjai:

wizzair0603

Az emelkedés hátterében elsősorban az áll, hogy a befektetők az elmúlt hetekben beárazták a negatív tényezőket az árfolyamba: ilyen például a Prett & Whitney hajtóműproblémái okozta jelentős kapacitáskiesés, valamint a nyári jegyárak vártnál kisebb mértékű emelkedése is.

A vállalat ráadásul nemrég a várakozásokat meghaladó bevételről és profitról számolt be az első negyedévre vonatkozóan. Ez azonban nem a jelentősen javuló operációnak, hanem inkább a pozitív egyszeri tételeknek volt köszönhető, ennek köszönhetően azonban a vállalat 4 év után először tudott nyereséges lenni, a 2025-ös évre 500-600 millió euró közötti nettó profitot vár a menedzsment, ami valamivel optimistább, mint az 515 millió eurós konszenzus:

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés