Portfolio signature

Ezekkel a befektetésekkel lehetett a legtöbbet keresni és a legnagyobbat bukni idén

Portfolio
Ahogy telnek a hónapok, egyre tisztábban látszanak az év tőzsdei nyertesei, és egyben egyre kevesebb változás látszik legjobban és a leggyengébben teljesítő eszközök között. A nagy kép viszont annyiban megváltozott az elmúlt hónapokban, hogy a részvénypiacok lendülete, az év elejéhez képest alábbhagyott, és több vezető részvényindex értéke ott áll, ahol durván 1-1,5 hónappal ezelőtt. Ezzel szemben viszont a nyersanyagpiaci sztorik továbbra is erősek és adott esetben jelentősebb hozamot kínáltak, mint a részvénypiacok.

Az elmúlt hónapokban nagyrészt megtorpant a tőzsdék év eleji menetelése, több vezető részvény index a március végi, április eleji szintek közelében áll. Ez részben annak tudható be, hogy a tőkepiacok passzátszelét fújó Egyesült Államokban a kamatcsökkentési várakozások egyre inkább kitolódtak a makacsnak tűnő inflációs számok és a vártnál erősebb gazdasági adatok hatására.

Ha végignézünk a fontosabb tőkepiaci eszközök listáján, az élen rögtön egy sor nyersanyagot találunk, és az is beszédes,

hogy a CRB nyersanyagindex a maga 12,5 százalékos erősödésével megverte a legtöbb vezető részvényindexet idén.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés