FONTOS Egyetlen dolgon múlhat, hogy kormányra kerül-e a Marine Le Pen-féle radikális jobboldal
 
Előfizetői tartalom

Egyiptomi óriáscég építene új gázerőművet Magyarországon

Portfolio
Magyarország és Egyiptom gazdasági kapcsolataiban jelenleg három zászlóshajó projekt van – rögzítette Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter mai egyiptomi tárgyalásairól kiadott közleményében a tárca, és ezek egyikeként sorolták fel a Magyarország által megépíteni tervezett gázerőmű ügyét. A nemzetközi tender heteken belüli eredményhirdetése kapcsán akár üzenet értéke is lehet annak, hogy úgy fogalmaznak: "az El Sewedy óriáscég aktívan érdeklődik magyar partnerekkel új magyarországi gázerőmű megépítése iránt, amelynek köszönhetően tovább erősödhet hazánk energiaszuverenitása és ellátásbiztonsága".

Az MVM Tiszai Erőmű tiszaújvárosi bázisán két, egyenként maximum 500 MW teljesítményű, az MVM Mátrai Erőmű visontai telephelyén pedig egy legfeljebb 650 MW teljesítményű blokk létesül a kombinált ciklusú rugalmas gázerőmű (CCGT) megépítésére irányuló nemzetközi tenderek tavaly márciusi kiírásai alapján. Aztán augusztusban az derült ki, hogy 6-6 érdeklődő nyújthat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés