FONTOS Amerikai elnökválasztás: kiszivárgott, hogy Biden fontolgatja a visszalépést
 
Előfizetői tartalom

Újabb pert akasztottak Elon Musk nyakába, bennfentes kereskedéssel vádolják

Portfolio
Egy Tesla-részvényes csütörtökön pert indított, amelyben bennfentes kereskedéssel vádolja Elon Musk vezérigazgatót, amiért 2022 végén több mint 7,5 milliárd dollárnyi részvényt adott el. A kisrészvényes szerint a milliárdos nem sokkal azelőtt adta el a papírokat, hogy kiábrándító gyártási és szállítási számok nyilvánosságra kerültek volna - írja a Reuters.

Musk 2022 novemberében és 2022 decemberében különböző időpontokban adta el a részvényeket. A felperes szerint Musk, aki 2022 november közepén azt mondta, hogy a Tesla járművei iránti kereslet „kiváló”, a valós idejű adatokhoz való hozzáférése révén értesült a vártnál alacsonyabb számokról, és eladta részvényeit, mielőtt gyenge eladási számok nyilvánosságra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés