FONTOS Valóra vált a demokraták legszörnyűbb rémálma – Tényleg visszaléptethetik Bident?
 
Portfolio signature

Soha nem ment még ilyen jól a hazai brókercégeknek - Itt vannak az új rekordok

A kedvező tőkepiaci hangulat és a lakossági megtakarítások nagy aránya együttesen ideális környezetet teremtettek a hazai brókercégeknek, amelyek bevétele és profitja is korábban soha nem látott szintre emelkedett tavaly, ennek a tulajdonosaik is örülhetnek, a cégek ugyanis rekordosztalékot fizetnek.

Gyakorlatilag mindhárom szolgáltató bevétele új csúcson van, de a dinamika nagyon eltérő volt tavaly, miközben az Erste bevétele csak 0,6 százalékkal nőtt, az Equilor bevétele 10, a Concorde bevétele pedig 20 százalékkal nőtt, utóbbinál a kereskedelmi tevékenységen belül a értékpapírok realizált kamat- és árfolyameredménye dobott nagyot a bevételeken.

2019 óta az Erste bevétele ötödével nőtt, a Concorde és az Equilor bevétele pedig megduplázódott.

bev

A bevételekkel párhuzamosan a cégek költségei is emelkedtek, ez a személyi ráfordításoknál is látszik, amik mindhárom cégnél új rekordszintet értek el.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés