Előfizetői tartalom

Több megyében heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

MTI
Heves zivatarok alakulhatnak ki a délnyugati vármegyékben kedden - figyelmeztet a HungaroMet Zrt. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Baranya, Somogy, Tolna, Zala vármegyében kedden hevesebb zivatarok kialakulására kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is. Emiatt a négy érintett vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki. Az ország többi részére zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, ott elsősorban a villámlás jelent veszélyforrást, emellett eseteként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Keddre a Dunántúlra elsőfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás veszélye miatt, mert az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat. Az előrejelzés szerint kedden a késő délutáni órákban délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer érheti el a délnyugati országrészt, és halad tovább az ország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés