Portfolio signature

Ez a részvény Warren Buffett új kedvence

Portfolio
A piaci szereplők már hosszú idő óta közelről figyelik, hogy hogyan rendezi át portfólióját időről időre a befektető legenda Warren Buffet cége, a Berkshire Hathaway. Nemrég kiderült, hogy min buktak nagyot legutóbb Buffették, most pedig azt is felfedték, hogy mely részvény a legújabb favoritjuk. Éppen ezért megnéztük, hogy mit érdemes tudni jelenleg erről a részvényről.

Mit érdemes tudni az új "kedvencről"?

Szerda este nyilvánossá vált, hogy mely cégekben mekkora pozícióval rendelkezik a Warren Buffett által irányított Berskhire Hathaway. A nyilvánosságra hozatal előtt egy ideje az elemzők már találgattak, hogy mely cégben is lehet Buffettéknek egy úgynevezett "bizalmas" pozíciója. Az elemzők arra számítottak, hogy a Berkshire a pénzügyi szektor valamely szereplőjében szerzett bizalmas részesedést, mivel a cég az utóbbi időszakban rendre nagyobb kitettségről számolt be a pénzügyi szektorban.

Végül azonban a befutó egy biztosítótársaság, mégpedig a Chubb lett, melyben a szerdai záróérték alapján mintegy 6,7 milliárd dolláros részesedéssel rendelkeznek Buffették. A Berkshire a pozíciókat még a tavalyi második negyedévben kezdte el építeni, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettől (SEC) azonban engedélyt kapott a pozíció bizalmas kezelésére, ennek következtében pedig nem kellett feltüntetniük azt az előző negyedévek során.

A nyilvánosságra hozatalt követően a Chubb részvényei csütörtökön több mint 5 százalékos pluszba emelkedtek, ezzel pedig új történelmi csúcsra ugrott a vállalat részvényeinek árfolyama.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés