Portfolio signature

Megemelte idei profitcélját a Telekom - Mi lesz az osztalékkal?

Folytatódott a bevételek kétszámjegyű emelkedése a Magyar Telekomnál az első negyedévben, amit nagyrészt az inflációkövető díjkorrekció, és a mobil adatforgalom növekedése támogatott. A távközlési vállalatoknál kiemelten figyelt EBITDA eközben közel 50 százalékkal ugrott meg, köszönhetően a közműadó idei kivezetésének, és negyedéves rekordot döntött - derül ki a társaság gyorsjelentéséből. A menedzsment további jó hírrel is szolgált, megemelte a nettó eredményre vonatkozó idei célkitűzését, ami az osztalékkilátások szempontjából nem elhanyagolható tényező.

Minden szinten az elemzői konszenzust felülmúló első negyedéves eredményekről számolt be a Magyar Telekom szerdán, piaczárás után közzétett gyorsjelentésében. A növekedési sztori folytatódik a cégnél, a bevételek közel 15 százalékkal nőttek, a távközlési vállalatoknál kiemelten figyelt EBITDA pedig közel 50 százalékkal ugrott meg az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az adózott eredmény negyedéves rekordot döntött, és további jó hír, hogy a menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó nettó eredmény várakozását, amely eredménykategória az osztalékfizetés alapját adja.

varttabla

A bevételek

224 milliárd forintos bevétellel zárta a január-márciusi negyedévet a Magyar Telekom, ami 14,5 százalékos növekedés az egy évvel korábbi szintről. Ezt a javulást a mobil adatforgalomból származó bevételek erőteljes emelkedése, és a vezetékes szélessávú bevételek növekedése okozta, míg az inflációkövető díjkorrekció pozitív hatása is éreztette hatását – áll a cég közleményében. Mint ismeretes, a versenytársakhoz hasonló mértékben, 15 százalékkal emelte díjait márciustól a Magyar Telekom.

Az egyes szegmensek közül a mobil bevételek közel 17 százalékkal nőttek év/év alapon, köszönhetően a mobil adatbevételek folyamatos növekedésének, amelyek ezúttal 25 százalékkal ugrottak meg, és a magasabb volumenű készülékértékesítéseknek, amelyek 17 százalékkal emelkedtek.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés