Élelmiszeripari nagybevásárlással erősít a Gránit Alapkezelő
Üzlet

Élelmiszeripari nagybevásárlással erősít a Gránit Alapkezelő

Portfolio
Az élelmiszeripar területén bővíti befektetési portfólióját a Gránit Alapkezelő Zrt.: az alapkezelő által menedzselt Főnix Magántőkealaphoz tartozó Agrár-Finance Kft. adásvételi szerződést kötött a 2005-ban alapított Kecskeméti Konzerv Kft. megvásárlására. A tranzakció által, amely a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyére vár, emelkedhet a magyar tulajdon aránya a hazai konzerviparon belül.
Mikesy Álmos, a Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója ott lesz a Portfolio Property X konferenciánkon. Érdemes regisztrálni!

Az új tulajdonos célja, hogy tőkeerős háttérrel, változatlan szakmai menedzsment irányításával tovább erősödjön a társaság piaci pozíciója, ezzel pedig az alapkezelő mezőgazdasági és élelmiszeripari jelenléte.

Száz százalékban magyar tulajdonba kerül a 2005-ben alapított, mintegy 250 főt foglalkoztató, és 22 milliárd forintos árbevétellel rendelkező Kecskeméti Konzerv Kft., miután adásvételi szerződést kötött a Gránit Alapkezelő Zrt. által menedzselt Főnix Magántőkealaphoz tartozó Agrár-Finance Kft. a korábbi tulajdonosaival a cég megvásárlására - közölte a Gránit Alapkezelő.

A jelentős konzervipari céget a német hátterű M Invest HU Gmbh-tól, valamint öt magyar magánszemély tulajdonosától vásárolja meg az Agrár-Finance Kft., utóbbiak esetében a generációváltás iránti igény is motiválta az értékesítést.

A jelenlegi menedzsmentnek kisebbségi tulajdonrésze marad a társaságban, a tranzakció által pedig a stratégiai fontosságú élelmiszer és konzervipar területén tovább nő a magyar tulajdon arány - olvasható a közleményben.

Célunk, hogy a Kecskeméti Konzerv Kft. szakértelmére és szakmai menedzsmentjének tudására építve, a tőkeerős háttérre támaszkodva tovább erősítsük a társaság piaci pozícióját mind a hazai, mind az exportpiacokon” – mondta Mikesy Álmos, a Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

Mikesy Álmos
Gránit Alapkezelő, elnök-vezérigazgató
Mikesy Álmos 2009-ben, a Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon, majd elvégezte a BCE és a Bankárképző bankmenedzser szakirányú továbbképzését,
Tovább
Mikesy Álmos 2009-ben, a Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon, majd elvégezte a BCE és a Bankárképző bankmenedzser szakirányú továbbképzését, Tovább

A megvásárolandó cég vonatkozásában a befektető fontos célja a meglévő munkahelyek megőrzése, a helyi gazdákkal és termelőkkel való együttműködés erősítése, valamint a hosszú távú versenyképes és értékteremtő működés feltételeinek a biztosítása. „A mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén lévő befektetéseinkkel célunk hozzájárulni e stratégiai fontosságú ágazat modernizálásához, a fenntartható működés erősítéséhez és a magyar tulajdon részarányának növeléséhez” – tette hozzá Mikesy Álmos. A tranzakció zárása a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) pozitív elbírálása esetén várható.

Emlékezetes, az alapkezelőnek volt már a mezőgazdaságot érintő tranzakciója a közelmúltban:

Mint ismert, a Gránit Alapkezelőt (korábban Diófa Alapkezelő) a Tiborcz István tulajdonában álló BDPST Capital vásárolta meg két évvel ezelőtt.

Mikesy Álmos, a Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója ott lesz a Portfolio Property X konferenciánkon. Érdemes regisztrálni!

Címlapkép: Zöldborsó feldolgozása a Kecskeméti Konzerv Kft. üzemében a cég kapacitásbővítő fejlesztése, az új raktárcsarnok átadóünnepsége napján, 2022. június 21-én. Forrása: MTI Fotó/Bús Csaba

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kamat