Előfizetői tartalom

Nagytételben fogadnak az alapkezelők a gázárak emelkedésére

Portfolio
Több mint két éve pozícionáltak magukat utoljára ennyire erőteljesen az európai gázárak emelkedésére a befektetők, ami az ellátási zavarok miatti növekvő aggodalmakat tükrözi, miközben az alternatív források iránti függőség és a geopolitikai feszültségek további áringadozásokat vetítenek előre - számolt be a Financial Times.

Az európai gázárak emelkedésére vonatkozó befektetői optimizmus egyre erőteljesebbé válik - derült ki az Intercontinental Exchange által közzétett adatokból. A befektetési alapok által tartott nettó long pozíciók 96,4 terawattórára nőttek, ami körülbelül 3 milliárd eurónak felel meg a jelenlegi árak alapján. Utoljára 2022 februárjában, az ukrajnai háború kirobbanása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés