Előfizetői tartalom

A tudósok végre találtak egy ritka "szuperföldet", ám van vele néhány gond

Portfolio
A csillagászok évek óta keresik a Naprendszeren kívüli, légkörrel rendelkező sziklás bolygókat - ezeket a tulajdonságot alapvető fontosságúnak tartják ahhoz, hogy életnek adhassanak otthont - írja a Reuters. Most úgy tűnik, végre találtak egyet: csillagász kutatók szerdán közölték, hogy egy "szuperföldet" találtak. Ám úgy néz ki, hogy az olvadt kőzetből álló felszínnel rendelkező bolygó nem lesz lakható.

Csillagász kutatók szerdán közölték, hogy a most felfedezett bolygó egy "szuperföld" - a mi bolygónknál lényegesen nagyobb, de a Neptunusznál kisebb kőzetbolygó -, és veszélyesen közel kering egy Napunknál halványabb és valamivel kisebb tömegű csillaghoz, mintegy 18 óránként gyorsan kitöltve egy pályát. A bolygó a Tejútrendszer galaxisunkban található, mintegy 41 fényévre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés