Előfizetői tartalom

Elárasztották Európa kikötőit a kínai autók, valamelyik több mint egy éve áll ott

Portfolio
Nemrég jelentek meg az első jelentések azzal kapcsolatban, hogy a legnagyobb európai kikötőket elárasztották a kínai autók, és a logisztikai kapacitások hiányában, valamint az elektromos autók iránti lassuló kereslet következtében ezek akár másfél évig tömegével állnak a kikötőkben. Most a nyugat-európai sajtó ismét elővette a témát, így pontosabb képet kapunk róla, hogy mi a helyzet a kikötőkben.

Ellepték a kínai autók az európai kikötőket Ide kell jönnöd hogy megértsd, hogyan árasztotta el a kínai túlkapacitás az európai piacot – írja a francia Le Monde a mostanra összeolvadt belga Antwerp-Brugge kikötőről, amely Európa legnagyobb autóipari termináljával rendelkezik. 2022-ben 3,4 millió jármű haladt át a két kikötőn. Az Antwerpen melletti Callooban és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés