Előfizetői tartalom

Tényleg elveheti a munkánkat a mesterséges intelligencia, pedig most még sokat hallucinál

Portfolio
Exponenciálisan bővülnek a mesterséges intelligencia által teremtett lehetőségek a cégek számára, és mint ilyen, túl közelről nézve nem látjuk jól e jelenség természetét. A Portfolio keddi AI in Business 2024 konferenciájának az első panelbeszélgetése arról szólt, hogy néz ki távolabbról nézve AI-jelenség, és milyen hatással lesz a munkaerőre. Elhangzott: az emberek többségének újra kell gondolnia a karrierjét, és kitalálni, hol tud olyan értéket teremteni, amire a mesterséges intelligencia nem képes. Különösen is veszélyben van a jogászok, könyvelők, újságírók munkája, de a kezdő informatikai tesztelők és fejlesztők sem lehetnek nyugodtak.

Fejes Balázs (EPAM Systems) szerint az emberek nagyon rosszul látják közelről az exponenciális folyamatokat. Az OpenAI ma már megoldotta az egyperces videók gyártását, ez sokkal automatizálhatóbb folyamat, mint egy mobilapplikáció legyártása. Egy év múlva már 35-40 perces videókat fog gyártani, az emberi tartalomgyártás értéke a nullához konvergál. Az emberek alulbecsülik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés