Előfizetői tartalom

Amikor a sci-fi valósággá válik: közelebb vannak a repülő autók, mint gondolnánk

Portfolio
Néhány évvel ezelőtt még a mesterséges intelligenciára is úgy gondoltunk, mint a jövő technológiája, amely csak hosszú évek múltán fog testet ölteni, erre most már a mindennapok része az AI. Hasonlóan futurisztikus koncepció a repülő autó, amely a sci-fi műfaj visszatérő eleme évtizedek óta. Azonban nem is vagyunk olyan messze ettől a jövőtől, mint gondolnánk, sőt, a repülő autók már itt vannak, hiszen több tucat vállalat fejleszti őket világszerte.

Repülő autók Függőlegesen fel- és leszállni képes elektromos járműveket (eVTOL), vagy hétköznapi elnevezéssel repülő autókat, légi taxikat az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában is fejlesztenek cégek. A piacban rejlő potenciált mutatja, hogy a JP Morgan előrejelzése szerint a eVTOL-piac 2040-re elérheti az 1000 milliárd dolláros nagyságrendet. Ebből természetesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés