Előfizetői tartalom

Itthon még nem engedélyezik, külföldön már hódít az erkélynapelem

Portfolio
Németországban és Ausztriában az utóbbi időben egyre inkább elterjedtek az erkélyekre felszerelhető napelemek, Magyarországon azonban jogi szabályozás hiányában tilos a használatuk, pedig nagy igény lenne rájuk. Bécs város nemzetközi irodájának sajtóreferense azt mondta az InfoRádióban, hogy azért ennyire népszerűek ezek a kiserőművek, mert fedezik a saját fogyasztást.

Bécsben tavaly több mint négyezer balkonnapelemet telepítettek, Ausztriában pedig már több mint tízezer erkélyre szerelhető napelem működik, melyeknek összteljesítménye tíz megawatt peak (MWp). Bécs város nemzetközi irodájának sajtóreferense az InfoRádióban elmondta: míg 2022-ben még csak kilencszázat, addig a tavalyi rekordévben 4250 balkonnapelemet jelentettek be az osztrák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés