Előfizetői tartalom

Túl drága leválni Magyarországnak az orosz gázról, reménykedik az ukrán tranzit megmaradásában az MVM

"A pénz az pénz", az MVM nem hajlandó többet fizetni azért, hogy LNG-re váltson, és éppen ezért használ még mindig orosz gázt, amelynek a súlya Magyarországon még 60-80%-os, Ausztriában pedig 80-90%-os – többek között ezt mondta egy múlt heti bécsi olaj- és gázipari konferencián Mátrai Károly. Az MVM vezérigazgatója azt is jelezte: reménykedik a cégcsoport abban, hogy az orosz-ukrán gáztranzit valamilyen formában megmarad 2025. január 1. után is, és így "a Török Áramlat jó alternatívája" lehet, mert a két szállítási útvonal lehetősége csökkenti az abból eredő a kockázatot, hogy valamelyik útvonalon történik valami.

Amint a Portfolio kiszúrta az Argus minapi hírlevelében, az MVM vezérigazgatója többek között azt jegyezte meg a bécsi eseményen: Magyarország még mindig 60-80%-ban függ az orosz gáztól, az osztrákok 80-90%-ban, utóbbiról a minap részletes elemzést írtunk. Azt is rögzítette, hogy a német gázexport díj növelése nyomán - amely miatt Brüsszel kötelezettségszegési eljárást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés