Előfizetői tartalom

Aggódnak a magas repjegyárak miatt, megtorpedózná a Lufthansa legújabb bevásárlását az Európai Bizottság

Portfolio
Az Európai Bizottság aggályait fejezte ki annak kapcsán, hogy a Lufthansa az olasz ITA Airways kisebbségi részesedésére tett ajánlatot, mivel ez veszélyeztetheti a versenyt és magasabb árakhoz vezethet, különösen az Olaszországot és a közép-európai, valamint amerikai desztinációkat összekötő útvonalakon, továbbá erősítheti az ITA dominanciáját Milánó fő repülőterén - írja a Reuters.

Az Európai Unió versenyjogi szabályozói szerint a Lufthansa ajánlata az ITA Airways kisebbségi részesedésére negatívan befolyásolhatja a piaci versenyt, ami magasabb jegyárakhoz vezethet. A Lufthansa terve, hogy 325 millió eurós tőkeemelés révén 41%-os részesedést szerezzen az állami tulajdonban lévő ITA Airways-ben.  Az Európai Bizottság aggodalmát fejezte ki, hogy ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés