Előfizetői tartalom

Sürgősen lépnie kell a Vodafone-nak, alig néhány napjuk maradt

Portfolio
Az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyelete (CMA) bejelentette, hogy a Vodafone és a CK Hutchison egyesülését alapos vizsgálatnak veti alá, amennyiben a két vállalat nem tesz 5 napon belül érdemi intézkedéseket az ügylet versenyre és fogyasztói árakra gyakorolt potenciálisan negatív hatásainak orvoslására - írja a CNBC.

A CMA még januárban kezdte meg az egyesülés vizsgálatát, legfrissebb pénteki közleményében pedig közölték, hogy az ügylet jelentős versenycsökkenést okozna, ami magasabb fogyasztói árakhoz vezetne és hátrányos helyzetbe hozná a virtuális mobilhálózat-üzemeltetőket. A Vodafone és a CK Hutchison egyesülése révén létrejövő új vállalatban a Vodafone 51%-os többségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés