Előfizetői tartalom

Belsőégésű motorok kiszorítása: újabb győzelmet arattak az autógyártók

Az elektromos autókra való átállás útja igencsak göröngyös, és nem olyan sima, mint ahogy azt mondjuk a klímavédők elképzelték. A "hagyományos" autógyártóknak nem érdeke a gyors átállás (ha egyáltalán), jó pénzt keresnek a belsőégésű motoros autókkal, meg is tesznek mindent azért, hogy számukra kedvező szabályozásnak kelljen megfelelni. Most éppen az Egyesült Államokban értek el nagy sikert, az autógyártók nyomására felpuhították az ottani szabályokat. Persze, itt is van egy politikai szál.

Kiszorító hatás Az elmúlt években arról szóltak a hírek, hogy több országban is a belsőégésű motoros autók kiszorítását tervezik, és amíg még lehet őket gyártani és értékesíteni, addig szigorú károsanyag-kibocsátási szabályoknak kell megfelelni, és jönnek majd dátumok, amikor már nem lehet értékesíteni mást, csak tisztán elektromos autót. Az elmúlt hetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés