Előfizetői tartalom

Eddig tartott a magyar sörforradalom? – Mit mutatnak a számok?

Orosz Márton
|
Az elmúlt évtizedben egy új piaci szegmens jelent meg a sörpiacon, a multinacionális vállalatok mellett jelentősen megnőtt a kisüzemi sörfőzdék száma. A HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont (KRTK) munkatársai feltérképezték a magyar kézműves sörágazatot és meglepő eredményekre jutottak: olyan régiókban is számos főzde nyílt, ahol a termelési és fogyasztási potenciál aligha indokolja a létüket. Heti podcastünk vendége a kutatás társszerzője, Bakucs Zoltán.

Nem kellett nagy sörivónak lenni az elmúlt 15 évben ahhoz, hogy valakinek feltűnjön mennyivel színesebb lett a választék a boltok polcain, nem beszélve a számtalan sörfesztiválról és az egymás után nyíló kézműves kocsmákról. A kézműves sörforradalom nemzetközi mintára a magyar piacon is jelentős változásokat hozott, és a globális trendek mellett számos sajátosságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés