Előfizetői tartalom

Kezdődhet a harc a hamburgi kikötőt üzemeltető cégért - Máris kilőtt a részvény!

Portfolio
Felvásárlási harc van kibontakozóban a hamburgi kikötőt üzemeltető Hamburger Hafen und Logistik AG körül, miután szerdán a svájci-olasz MSC hajózási vállalat meglepő módon bejelentette, hogy részesedést kíván szerezni a cégben, és már egy konkrét vételi ajánlatot is benyújtottak. Ugyan a városvezetés kiváló lehetőséget lát az üzletben, Németország legnagyobb konténerszállító vállalata, a Hapag-Lloyd máris egy ellenajánlatot fontolgat, amely könnyen licitversenyhez vezethet a két vállalat között. A hírek természetesen megmozgatták a befektetők fantáziáját is, a HHLA német tőzsdén jegyzett részvényei pedig kilőttek.

A bejelentést követően Peter Tschentscher, Hamburg Első polgármestere a városházán tartott sajtótájékoztatón úttörő jelentőségű tranzakcióról beszélt, amely a város és a világ egyik vezető hajózási vállalata közötti stratégiai partnerséghez vezet. A tranzakció az egész tengeri gazdaságnak megadhatja a nehéz időkben szükséges lökést - és megerősítheti a kikötőt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés