Előfizetői tartalom

Kedvező hírek érkeztek, kilőttek a kínai EV-gyártók részvényei

Portfolio
A kínai EV-gyártók részvényei emelkedtek tegnap, miután a kínai Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) hétfőn egy 17 pontból álló nyilatkozatot tett közzé, amely többek között ígéreteket tett a magánbefektetések támogatására a közlekedés, a tiszta energia, az új infrastruktúra, a fejlett gyártás és az ingatlan szektorban - írja a Benzinga.

A kínai hatóságok múlt héten is jelentettek be fontos intézkedéseket, amelyek célja az üzleti és befektetési környezet optimalizálása volt a Politbüro hétvégi ülése előtt. A Nio részvényei a bejelentést követően 11 százalékot emelkedtek, idén pedig 20,3 százalékos pluszban vannak. De nem csak a Nio volt az egyetlen gyártó, melynek részvényei emelkedtek: az Xpeng...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés