Portfolio signature

Jön a Tesla nagy napja - Érdemes még beszállni?

A szerdai piaczárást követően teszi közzé második negyedéves gyorsjelentését a Tesla. Az értékesítési számokat már közzétette a cég, most már csak az eredményszámokra várunk, az elemzői várakozások szerint a valaha volt legerősebb bevételi számokat közölheti a cég. A várakozások tehát magasan vannak, nagy meglepetésre lenne szükség ahhoz, hogy tovább szárnyaljon az árfolyam, de ez sem kizárt, akkor pedig jöhet a kitörés.

Nagyot ment a Tesla

A Tesla részvényei az idei évben már több mint 138 százalékos pluszban vannak, az árfolyam pedig a tegnapi emelkedéssel tavaly október óta nem látott csúcsra ért, miután úgy tűnik, hogy az év elején indított árháború és az általa szerzett piaci részesedés igencsak megtérülhetett a gyártónak.

tesla0719

Emellett a várakozásokat felülmúló második negyedéves 466 ezres értékesítési szám is az erős keresletről árulkodik, amelyek nemcsak a negyedév, hanem az év hátralévő részére vonatkozóan is optimizmussal töltheti el a befektetőket.

Jöhet a kitörés?

A Tesla árfolyama a 2021 novemberében elért dolláros történelmi csúcs óta egy csökkenő trendben halad, amelynek felső határa jelenleg a 300 dolláros szinteken helyezkedik el, és a napokban tesztelheti az árfolyam, így a ma este érkező jelentés már csak ebből a szempontból is meghatározó lehet.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés