Előfizetői tartalom

Elkerülhetetlennek tűnik a recesszió, mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor kerültek publikálásra Amerikában a legfrissebb, márciusi fogyasztói árindex adatok, az előző év azonos időszakához viszonyítva pedig a vártnál nagyobb mértékben csökkent az árnövekedés üteme. Az adatok publikálását követően emelkedtek a vezető részvényindexek Európában, és Amerikában is szép pluszban voltak, majd a zárás előtt nem sokkal lefordultak a tőzsdék, miután a Fed közzétette legutóbbi, márciusi ülésének jegyzőkönyvét, melyből kiderült, hogy a bankszektor problémáinak következtében elkerülhetetlennek tűnik a recesszió az idei évben az Egyesült Államokban.

2023. április 12. 21:59 Megosztás Eséssel zárja a napot Amerika Az inflációs adatok következtében ugyan még kiváló hangulatban indult a nap az amerikai tőzsdéken, a zárásra azonban igencsak elfogyott a lendület, a Nasdaq 0,9, az S&P 500 0,5, a Dow...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés