Előfizetői tartalom

A mezőgazdaság kibocsátásának is jót tesz, ha kevesebbet fogyasztunk

Portfolio
A mezőgazdaság azon kevés ágazat egyike, aminek az üvegházhatásúgáz-kibocsátását elsősorban nem technológiai fejlesztések, hanem az elfogyasztott vagy kidobásra kerülő élelmiszer mennyisége és minősége fogja meghatározni a jövőben. A Green Policy Center összefoglalta, hogy milyen károsanyag-kibocsátás mellett működnek jelenleg a mezőgazdasági és hulladék ágazatok, valamint, hogy mliyen csökkentési lehetőségek adottak ezeken a területeken.

A mezőgazdaság üvegházhatásúgáz-kibocsátása hazánkban főként az műtrágya-használatból, állati emésztésből és trágyából, valamint az energiahasználatból ered, ami növekvő trendet mutatott az elmúlt években és 2020-ban már a bruttó kibocsátások 14%-át tette ki. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés