Előfizetői tartalom

A végére elfáradt a magyar tőzsde

Portfolio
A nap legnagyobb részében alapvetően pozitív hangulatban telt a kereskedés az európai tőzsdéken, viszont délután megjött az amerikai inflációs adat, ami azért felkavarta az állóvizet, ugyanis maga az adat olyan szempontból vegyesre sikerült, hogy az infláció további csökkenését mutatta, viszont nem akkor mértékben, mint amire a közgazdászok számítottak. Éppen ezért a piaci reakció is eleinte határozatlan volt, de a kezdeti csapkodás után végül lefordultak az amerikai tőzsdék, amivel párhuzamosan az európai indexek is elkezdték visszaadni a korábbi emelkedést - köztük a BUX is.

Ma a BUX-index 0,3 százalékos pluszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében. BUX értékének alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés