Előfizetői tartalom

Az Equinor vezére szerint ideje hozzászokni a magas energiaárakhoz

Portfolio
A norvég energiaóriás, az Equinor vezére  kijelentette, hogy nem számít arra, hogy a gáz- és villanyszámlák visszatérnek a Covid előtti szintre. Anders Opedal a BBC-nek azt mondta, hogy a fosszilis tüzelőanyagokról a kevésbé káros energiaforrásokra való áttérés miatt a költségek magasak maradnak. Opedal azt is elmondta, hogy az energiavállalatokra kivetett különadók befolyásolják az Egyesült Királyságban a projektekbe történő beruházásokat.

Az energiavállalatok rekordnyereségről számoltak be a magasabb gázárak miatt. Az Equinor, amely a legtöbb pénzt olaj- és gázkitermeléssel keresi, Európa egyik legnagyobb energetikai vállalata, amely a világ 36 országában tevékenykedik. Legutóbbi negyedéves jelentésében 24,3 milliárd dollár adózás előtti nyereségről számolt be július és szeptember között, szemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés